Avelshanar

Välkommen till Podengo Friends galleri med avelshanar. Det finns så klart fler hanar än dessa, det här är bara ett galleri där vi ger hanhundsägaren en möjlighet att visa sin hane, respektive uppfödare/tikägare en möjlighet att hitta en hane till sin tik.

Är du ägare till en frisk och sund Podengohane med stamtavla?

Hos en ras som är numerärt liten kan det vara svårt för uppfödare att hitta nya hanar till sina avelstikar. Samtidigt kanske någon har en trevlig hane därhemma utan att tänka på att han kan vara attraktiv som avelshane. Vår tanke är att vi hanhundsägare kan hjälpas åt att bredda utbudet genom att här visa våra hanar som finns tillgängliga för avel av renrasig podengo.

Vad krävs av min hane?

Att han är frisk och sund samt minst uppnått åldern 18 månader som är rasklubbens rekommendation. I övrigt väljer tikägaren utifrån de kriterier denne har.

Hur fungerar galleriet?

Du som är med i vår Facebookgrupp är varmt välkommen att visa din renrasiga podengohane här i galleriet. Du tar bara en ”liggande” bild på din stående hund, från sidan, och mailar den till tillsammans med följande uppgifter:

1. Hundens tilltalsnamn
2. Variant (ex cerdoso pequeno)
3. Hundens registreringsnummer
4. Hundens namn enligt stamtavlan
5. Registrerad ägare, namn
6. Kontaktuppgifter (ex mail, mobinummer)
Vid publicerad hanhund finns ett fåtal uppgifter samt en knapp med länk till SKK hunddata där mer information om hunden finns. Fler bilder och mer information får sedan utbytas mellan tikägaren och hanhundsägaren.

Jag har inte lånat ut min hane till avel förut

Är du, precis som vi var när vi fick en förfrågan på vår Billy första gången, fundersam över hur man gör med avtal, vilka regler som gäller, vilken avgift du kan begära för utlåning av hanen och så vidare? Är det en seriös tikägare/uppfödare är vi övertygade om att denne kommer att hjälpa dig. Du kan självklart även höra av dig till oss med dina funderingar, eller rådfråga rasklubben alternativt Svenska Kennelklubben som har mallar för parningsavtal.

Varmt välkommen att visa din hanhund i galleriet!


English