Hanhundsgalleriet

Välkommen till Podengo Friends hanhundsgalleri!

 

Är du ägare till en frisk och sund Podengohane med stamtavla?

I en numerärt liten ras kan det vara svårt för uppfödare att hitta nya hanar till sina avelstikar. Samtidigt kanske någon har en frisk och sund hane därhemma utan att tänka på att han kan vara attraktiv som avelshane. Vår tanke, som vi delar med andra som hört av sig till oss, är därför att vi hanhundsägare kan hjälpas åt att bredda utbudet genom att här visa våra hanar som finns tillgängliga för avel av renrasig podengo. Det behöver dock göras under ordnade former för att undvika oseriösa förfrågningar och liknande, läs mer under rubriken Hur fungerar galleriet?

 

Vad krävs av min hane?

Din hanhund behöver varken vara utställd, ha fina tävlingsresultat eller titlar för att visas här, det viktiga är att den är frisk och sund, uppfödaren/tikägaren gör urvalet utifrån ett antal olika ”parametrar”. Vi ser gärna att din hanhund har uppnått den ålder (18 månader) som rekommenderas i Svenska Podengo Portuguêsklubbens Rasspecifik avelsstrategi (RAS), Under rubriken Hur fungerar galleriet nedan kan du läsa mer om vad som behövs för att vi ska kunna lägga in din hund i hanhundsgalleriet.

Detta är inte på något sätt en ”auktoriserad” databas där vi kan ta ansvar för de hundar som visas eller för de överenskommelser som görs, utan bara ett galleri som ger hanhundsägaren en möjlighet att visa sin hane, respektive uppfödare/tikägare en möjlighet att hitta hanar som kanske inte syns på utställningar, uppfödarsidor och så vidare. Självklart är även podengohanar i andra länder välkomna i hanhundsgalleriet, så länge ägaren är medlem i Facebookgruppen Podengo Friends Sweden och hunden är registrerad med stamtavla.

Hanhundsgalleriet är i uppstarten, därav ett fåtal hanhundar, men vi hoppas att vi hanhundsägare i Podengo Friends Sweden nu vill hjälpas åt att fylla på galleriet.

 

Hur fungerar galleriet?

  • Du som är med i Facebookgruppen Podengo Friends Sweden är varmt välkommen att visa din renrasiga podengohane, här i galleriet.

 

  • Vi förbehåller oss rätten att neka inträde i gruppen eller publicering här om vi anser att det finns fog för det.

 

  • Vid publicerad hanhund finns endast ett fåtal uppgifter, bland annat registreringsnummer. I övrigt finns istället en knapp med länk till SKK hunddata där mer information om hunden finns. Fler bilder och mer information får sedan utbytas mellan tikägaren och hanhundsägaren. Vid hanhundar i andra länder finns motsvarande länk till landets kennelklubb, alternativt får kontakt tas direkt med hanhundsägaren.

 

För publicering önskar vi en ”liggande” bild på din stående hund, från sidan, samt nedanstående uppgifter. Allt skickar du enkelt i ett mail till:  

1. Hundens tilltalsnamn
2. Typ (t.ex.Pequeno Liso)
3. Registreringsnummer
4. Hundens namn enligt stamtavla
5. Registrerad ägare, namn
6. Telefon: (frivilligt)
7. E-post

Är du precis som vi var, fundersam över hur man gör med avtal, vilka regler som gäller, vilken avgift som kan vara bruklig för utlåning av hanen och så vidare, är vi övertygade om att en seriös uppfödare som vill låna din hane kommer att hjälpa dig. Du kan även rådfråga Svenska Kennelklubben som har mallar för avtal.

Om du har några funderingar, är osäker på hur du skickar bilden, eller något annat så tveka inte att kontakta oss.

Varmt välkommen att visa din hanhund i galleriet!

 

Se avelshanar här