Herrgårdsweekend

Inbjudan till Herrgårdsweekend 2024


Efter två härliga sommarevent på Gålö Havsbad 2022 och 2023 ville vi i teamet kunna erbjuda ett sommarevent i lite annan tappning och på ny plats för 2024. Platsen behövde kunna fungera för oss både med boende, omgivningar, ytor, hundar, måltid, lokal mm och vi fick in två riktigt bra förslag, det ena var Vilsta sporthotell i Eskilstuna och det andra Gysinge herrgård ca 7 mil ovanför Uppsala. Vi började med att besöka Gysinge och fastnade direkt för den mysiga herrgårdsmiljön intill den skimrande Dalälven och närheten till Färnebofjärdens nationalpark, i ett gammalt brukssamhälle med anor från 1600-talet. Och framför allt fastande vi för Gysinge herrgårds fantastiska serviceanda och det erbjudande de tog fram för oss podengovänner. Vi bestämde oss därför för att välja Gysinge till ”sommareventet” 2024, men vill gärna kika på Vilsta sporthotell till annat tillfälle.

Så i juni 2024 blir det en herrgårdsweekend i Gysinge för podengovänner, ett sommarevent i lite annan form. Vi kommer inte som tidigare att ha en mängd aktivitetsstationer, späckat schema, föreläsning, goodiebags osv, den här gången lägger vi i stället focus på att få en härlig herrgårdsweekend tillsammans. Det blir promenader i den vackra miljön, lunchpicknick, herrgårdsmiddag mm, men så klart också ett par roliga små aktiviteter.  

Här nedan hittar du all information om eventet.

Datum
Helgen 8-9 juni 2024.

Programinnehåll
Det blir en mysig helg i herrgårdsmiljö, promenader, picknick, gemensam middag mm och så klart ett par små aktiviteter.

Måltider
Lunch lördag:
Dag 1 (lördag) blir det en långpromenad med picknick någonstans under vägen, så du tar själv med dig matsäck inklusive dryck.

Middag lördag kväll:
Lördag serveras vi en 3 rätters middag i en av herrgårdens middagssalar, Lärkan. Middagen ingår i herrgårdspaketet, medan vin, öl eller annan dryck beställs direkt av serveringspersonalen vid bordet. Kostnad för drycken tillkommer.

I middagssalen är det tillåtet att ta med sig hundar, dock önskar vi att de hundar som kan vara ensamma får stanna på hotellrummen under middagen så att ängsliga hundar får företräde till middagssalen. 

Frukost söndag:
Hotellfrukost ingår i paketet och serveras i restaurang Orangeriet på söndag morgon.

Lunch söndag:
För oss som vill, efter hundpromenaden på söndag förmiddag, så avslutar vi helgen med gemensam lunch i Orangeriet där det är tillåtet att ta med hunden både på uteplatsen och inne i restaurangen. Lunchen ingår inte i paketet utan betalas direkt på plats i Orangeriet.

Bokning och betalning
För detta event kommer du att boka ditt paket direkt till Gysinge herrgård efter att du fått all information i bekräftelsen från oss. Du har fri avbokning till någon vecka innan eventet.

Kostnad
Kostnaden ligger på ca 1500 kr per person i delat dubbelrum, respektive ca 2100 per person i enkelrum lite beroende på vilken rumskategori du väljer, exakt pris ser du nedan under Boendekategorier. För detta får vi då hotellrum, och hundtillägg ingår, frukostbuffé i Orangeriet, en 3 rätters herrgårdsmiddag samt ett eget uthus/loge att vara i om vädret skulle bli riktigt dåligt. Ett tips är att dela rum med någon eftersom det alltid är dyrare att bo ensam i enkelrum, men självklart väljer du själv.

Boendekategorier
Vi kommer att bo i småvillorna 1-3 bredvid herrgårdsbyggnaden. Dessa har lite olika standard, några i lite äldre stil men absolut fräscha (vi har varit inne och kollat alla kategorier).

För den som vill bo lite lyxigare finns något hundtillåtet rum borta i själva herrgårdsbyggnaden.

För dig med husbil/husvagn finns ställplats på stora parkeringen till vänster om herrgårdsbyggnaden när du kör in på området.


Samtliga nedanstående kategorier inkluderar hotellrum, hundtillägg, frukostbuffé, 3 rätters middag samt ett uthus/loge vi kan vara i om vädret skulle bli riktigt dåligt.


A) Herrgårdsrum (i herrgårdsbyggnaden): 3185 kr för 2 personer (=1593/pers) OBS! Priset gäller då 2 personer delar rum.

B) Superior dubbelrum i Villa 1: 3085 kr för 2 personer (=1543/pers) OBS! Priset gäller då 2 personer delar rum.

C) Standard dubbelrum i Villa 2: 3085 kr för 2 personer (=1543/pers) OBS! Priset gäller då 2 personer delar rum.

D) Standard enkelrum i Villa 2: 2195 kr för 1 person.

E) Ekonomi enkelrum i Villa 3: 2090 kr för 1 person.

F) Ekonomi dubbelrum i Villa 3: 2985 kr för 2 personer (=1493/pers) OBS! Priset gäller då 2 personer delar rum.

G) Ekonomi trebäddsrum i Villa 3: 2985 kr för 2 personer (=1493/pers) OBS! Priset gäller då 2 personer delar rum.

Nedanstående kategori inkluderar ställplats, frukostbuffé, 3 rätters middag samt ett eget uthushus/loge att vara i om vädret skulle bli riktigt dåligt.

H) Ställplats på stora parkeringen, med tillgång till servicehus med dusch och toalett samt färskvatten: 845 kr /person för frukosybuffé, 3-rättersmiddag och lokalen + 200 kr per natt för ställplatsen. Ställplatsen kan ej förbokas utan bokas/betalas via appen EasyPark direkt på plats. OBS! Det är viktigt att du direkt när du har fått mailet med information och bekräftelse från oss kontaktar Gysinge och bokar ditt paket som inkluderar frukost, middag och lokal.

Parkering
Stor parkering finns till vänster om herrgårdsbyggnaden. Gratis för personbilar, 200kr per natt för husbilar på ställplatserna på vänster sida.

Anmälan
Varmt välkommen att göra din anmälan via knappen nederst på sidan. När vi bekräftat din plats kommer du att få en kod och all information du behöver för att boka och betala ditt herrgårdspaket. Platserna är tyvärr begränsade på grund av antal hundtillåtna hotellrum. OBS! Det är viktigt att du direkt när du har fått mailet med information och bekräftelse från oss kontaktar Gysinge och bokar ditt paket, detta för att inte riskera att platserna tar slut.

Övrigt
På Gysinge är tanken att gäster ska umgås och njuta av de vackra omgivningarna, därav finns ingen TV i hotellrummen. Wifi ingår i alla rum.

På området ligger även Gysinge Wärdshus & Hotell, men det är en annan ägare, vårt samarbete och paketerbjudande gäller endast Gysinge Herrgård.

Bilder mm från Gysinge Herrgård hittar man på deras Facebook och hemsida. www.facebook.com/gysingeh respektive https://gysingeherrgard.se/Varmt välkommen att anmäla dig till Podengo Friends Herrgårdsweekend 2024!

English