Podengoträffar 2016

Vinterpromenad på Gärdet, Stockholm 9 januari 2016

Lill och hennes podengo Totti tar täten för en skön vinterpromenad med knarr under skorna och gnistrande snö. Ett fint gäng i olika åldrar från en liten tös i barnvagn till en något äldre svärmor, vi tycker det är jättekul att Podengoträffarna lockar många generationer.

Efter lite tasskramp och kyliga tår är det skönt att avsluta dagens träff med en varm fika på caféet Himmelska hundar där våra fyrfotingar också är välkomna.

Tack till Lill och Totti som var dagens promenadguider.

Till galleriet

 

 

Vinterpromenad i Danderyd 20 februari 2016

En något frostig vinterdag, men ändå blev det så stor uppslutning till Podengoträffen i Danderyd. Vi träffades vid golfbanan där vovvarna kunde få busa runt lite innan vi sedan gick en härlig promenad i skogen och området runt banan.

En stor och härlig blandning av podengos och whippet som tappert trotsade kylan för en kul dag med podengovänner. Vi avslutade med att värma oss med gott kaffe och godsaker som vi tagit med oss.

Stort tack till Pekka Nykopp som höll i dagens trevliga träff!

Till galleriet

 

 

Tema hundfotografering, Häringe den 5 mars 2016

Till den här träffen har vi bokat Katja som är duktig på att fotografera hundar. Vi tillbringar en eftermiddag ute vid Häringe slott strax utanför Stockholm, där hundarna först får springa av sig på fältet innan det blir porträttfotografering i en vacker skogsglänta. Lite duggregn gjorde inget utom att en del pälsar blev lockiga och lite smutsiga, men fina bilder blev det som var och en fick efter träffen.

I det vackra slottet avslutade vi sedan träffen med att avnjuta Häringes underbara Afternoon Tea i slottssalarna dit även vovvarna var välkomna.

Tack till Katja Koho som tog de fina bilderna!

Till galleriet

 

 

Tema Ringträning, Stockholm 9 april 2016

En vårdag i april ordnar vi en ringträning för att visa och berätta hur det går till under en hundutställning. Vi övar på att gå, stå, visa på bordet, domarens hantering av hundarna mm. Lite senare kör vi en egen liten ”inoff” (inofficiell utställning) där Podengoklubbens ordförande Pekka Nykopp agerar domare och tillsammans med Katja förklarar de olika momenten under en utställning. Många bra tips får vi.
Vi avslutar med en trevlig fikastund där alla också får Svenska Kennelklubbens häfte Hundutställning.

Stort tack till Pekka och Katja för dagens ringträning!

Till galleriet

 

 

Åkeshov, Stockholm 7 maj 2016

I underbart högsommarväder blev det en fin promenad runt sjön i Åkeshov. Timon med matte Anita guidade oss på den fina slingan. Vi passade också på att låta hundarna leka och prova på lite agility i hundgården vid Hundstallet. En ljuvlig sommarfika blev det också i den vackra trädgården.

Tack till Anita och Timon som guidade oss på en härlig slinga!

Till galleriet

 

 

Studiebesök på Hundstallet 14 maj 2016

Den här gången har vi bokat ett studiebesök på Hundstallet. Besöket har vi ordnat exklusivt för oss podengovänner och under en eftermiddag berättar Petter, som är hundpedagogikansvarig/problemhundsutredare på stallet, om hur deras verksamhet fungerar. Efter en trevlig fikastund visar Petter oss runt i lokalerna och till sist får vi träffa vovvarna i hundstallarna. Vi samlar även ihop lite pengar som vi skänker till Hundstallets, och flera av oss blir också medlemmar/givare.

Stort tack till Petter för ett mycket trevligt och informativt mottagande.

Till galleriet

 

 

Podengoträff Hovdala, Hässleholm 21 maj 2016

En fantastisk uppslutning blir det till dagens podengoträff i Hässleholm, ca 30 st podengos med sina ägare deltar! Vårt ombud Kristina Rosell med Heikki och Samu guidar oss på en promenad i de underbart vackra bokskogarna runt Hovdala slott. I en fin skogsglänta stannar vi sedan vid grillplatsen där vi tänder elden och avnjuter en lunch tillsammans under både skratt och trevligt podengoprat.

Stort tack Kristina för en fantastisk podengoträff!

Till galleriet

 

 

Tematräff Spårning Norrköping 5 juni 2016

Idag blev det en kul aktivitetsdag där vi får prova att spåra med våra podengos. Susanne Pärson från Krullets kennel är instruktör och visar oss grunderna innan vi själva lägger varsitt litet spår som vår podengo sedan får jobba med.
Riktigt rolig dag som uppskattades av både hundar och ägare.

Stort tack till Susanne! Tack också till Åke Esperi och Bitten Wengström för fina bilder!

Till galleriet

 

 

Sommarpicknick Tyresta, Stockholm 19 juni 2016

Lisa med sötaste lilla Zwip tar oss först med på en podengopromenad i det natursköna Tyresta nationalpark. Under vägen passar vi på att träna lite mod hos hundarna, genom att de fick klättra upp och ner för en ganska brant trappa.
Vi avslutar med en härlig sommarpicknick i gröngräset.

Stort tack Lisa Bergendahl och Zwip som var dagens guider!

Till galleriet

 

 

Grillpicknick i Tånga Hed 25 juni 2016

I samband med årets Podengospecial i Tånga Hed samlas podengovänner för en trevlig grillmiddag i kvällssolen. Det blev en hel del utställningsprat och mycket gos med fina podengos.

Dagen efter visades vovvarna upp i Podengoklubbens rasspecial.

Till galleriet

 

 

Hässleholm, Skåne 16 juli 2016

Ännu en härlig podengoträff i Skåne där Kristina guidar oss på en promenad i de vackra bokskogarna vid Hovdala slott. Denna gång tar vi oss upp på en höjd där vi stannar och åter medhavd lunch tillsammans uppe på en höjd med fantastisk utsikt.

Tack Kristina Rosell för att du guidar oss på så vackra platser i Skåne!

Till galleriet

 

 

Podengopicknick Norrköping 20 augusti 2016

I samband med en officiell utställning i Norrköping ordnar Anna Gunnarsson en liten picknick på Himmelstalunds sportfält. Anna har gjort riktigt goda sallader som deltagarna får köpa till självkostnadspris. Det blir en trevlig stund med mycket podengoprat så klart.

Tack Anna för en trevlig picknick och god sallad!

Till galleriet

 

 

Yngsjö, Skåne 24 september 2016

Underbart väder på dagens podengoträff i Skåne. Det blev en promenad utmed stranden, några podengos som badade och sen lite lek för hundarna så klart.
Ett stopp för att äta medhavd matsäck blev det också, med mycket prat och trevliga möten. En fin dag tillsammans med podengovänner!

Tack Kristina Rosell som ordnade träffen och tog de fina bilderna!

Till galleriet

 

 

Tollare hundrastgård, Nacka 24 september 2016

Sara med lille Texas tar oss med på en bra kombo den här dagen. Vi går en härlig promenadslinga i skogen och därefter stannar vi i den trevliga hundrastgården där hundarna kan springa lösa. Där avslutar vi träffen med en lång fika under trevliga samtal.

Tack till Sara Karlsson Schoultz för ett toppenbra förslag och fin guidning på promenaden!

Till galleriet

 

Höstpromenad i Stockholm 15 oktober 2016

Vi går en höstpromenad på Djurgården där vi bland annat besöker djurkyrkogården som ligger i en vacker skogsglänta.
Till dagens träff kommer tre kullbröder från kennel Tizzel, Pompe, Fidde och Kalle som träffas tillsammans för första gången sedan de lämnade mamma, mysigt att få dem på samma bild. Vi avslutar med en fikastund i värmen inne på café Kruthuset där även vovvarna får sitta med vid bordet.

Till galleriet

 

Torup, Skåne 26 november 2016

Så här skriver vår podengovän Kristina Rosell om dagens träff.

”Ännu en trevlig träff, denna gång i Torups rekreationsområde. Tänk att det finns så mycket att prata om, tiden bara rann iväg. Nu kommer vi att göra ett litet uppehåll över Jul och nyår. Kram till alla goa och glada Podengovänner!
Vi önskar alla God Jul och Gott Nytt År!”

Tack fina Kristina för alltid så trevligt ordnade podengoträffar!

Till galleriet

 

Djurgården, Stockholm 28 december 2016

Cookie med familj inbjöd till en promenad på Djurgården i Stockholm strax innan nyår. Dessvärre saknar vi bilder från träffen.

Till galleriet