Podengoträffar 2017

 

 

Vinterpromenad Gärdet, Stockholm den 14 januari 2017

Trots att solen var lite tveksam i början så blev det sen en härligt solig podengopromenad i Stockholm idag. Lilla Cookie med matte Lena ledde promenaden på Gärdet där 11 podengos samt tre vinthundar med glada hussar och mattar deltog.

Efter lite frostbit i kinderna avslutades träffen med en gemensam lunch/fika på det mysiga hundcaféet Himmelska hundar där vi fick en egen liten salong.

Varmt tack till Lena Glendor och lilla Cookie för en fin podengopromenad!

Till galleriet

 

Järavallen, Skåne 12 mars 2017

Så här skrev Kristina Rosell bland annat om årets första podengoträff i Skåne.

”Idag var vi i Järavallen utanför Landskrona. Underbart strövområde med fina sjöar och härlig skog. Några ”gamla” bekanta vänner men också några nya, vilket är extra roligt. Totalt 12 hundar och 13 Podengovänner.
Vi har grillat, pratat, skrattat, druckit kaffe… ja det är mycket att prata om. Hundarna har lekt och som vanligt kommer de väldigt bra överens. Nytt var att vi fick promenera över E6:an, då strövområdet är på bägge sidor om motorvägen.
Extra tack till Catarina och Ulrika för all hjälp med guidning, vägbeskrivning osv.”

Tack Kristina med vänner för en trevligt ordnad podengoträff och fina bilder!

Till galleriet

 

Aktivitetsdag för podengos, Haninge Hundhall 17 mars 2017

Vilken härlig uppslutning det blev på Podengoträffen idag!!
Det kom 24st podengos med hussar och mattar, så himla roligt!

Vi provade på både agility och rallylydnad med Susanne Pärson som instruktör, det var väldigt kul att se att många av poddarna bara älskade det, vi vet flera som gick hem och skulle anmäla sig till kurser. Som vanligt hade vi en mycket trevlig fikastund tillsammans också, och någon passade på att få hjälp med kloklippning av Lukas matte Sofie Ardsjö som till vardags jobbar på hunddagis.

Stort tack till Krullets kennel som stod för hela träffen med hallhyran, allt det goda hembakade fikabrödet, rallyskyltar mm, verkligen uppskattat!. Och till Ebba Esperi och Sara Sandgren som hjälpte till att visa och assistera oss vid agilityhindren3.

Fotografer var Åke Esperi och Sofie Ardsjö. Tack för fina bilder!

Till galleriet

 

Mörsil, Jämtland 7 april 2017

Det blev en lyckad spontan podengoträff i Mörsil idag. Lite kylslaget väder men en fin promenad och sedan gofika på terrassen. På träffar hos Agneta kan man även hitta fina podengoprylar att köpa om man vill. Exempelvis podengomössan är toppen kan vi intyga.

Agneta Österberg var det som höll i den trevliga spontansträffen. Tack för fina bilder också!

Till galleriet

 

Bälinge, Luleå 8 april 2017

En strålande vårvinterdag i Bälinge träffades 8 podengos, en berger och en mellanpudel med sina tvåbenta för en härlig promenad.
Trevlig samvaro och glada podengos som fick busa på stora vintervidder.

Maria Samuelsson och Lilian Larsson höll i den trevliga träffen, tack för fina bilder!

Till galleriet

 

Podengopromenad för Hundstallet 13 maj 2017

Ett härligt gäng podengovänner blev vi som ville vara med och bidra till att hemlösa hundar får lite extra hjälp. För varje ekipage som deltog skänkte Agria 50 kr till Hundstallet, så jätteroligt att vi blev en grupp!

Underbart väder och en fin promenadslinga i vår vackra huvudstad. Mysigt att avsluta med en gemensam fikastund vid vattnet där några av fyrfotingarna passade på att bada. Tack alla ni som kom! Och stort tack till Teslas matte Doris som tipsade om evenemanget!

Till galleriet

 

Finjasjön, Hässleholm 20 maj 2017

Så här skrev Kristina Rosell bland annat om dagens podengoträff:

”Podengoträff i Hässleholm.
Idag blev vi inte så många men trevligt hade vi som vanligt. Massa prat, skratt, lek i rastgården och en liten promenad. Några av oss var också på Svvk’s hundutställning på förmiddagen, där var det många fler kompisar som vi får leka med en annan gång. Tack till Quilla och Milton med mattar och husse som kom idag!
Från Samu och Heikki med matte.”

Vi säger tack Kristina för uppskattade träffar och bilder!

Till galleriet

 

Podengopicknick Himmelstalund Norrköping 4 juni 2017

I samband med helgens utställning i Norrköping samlades vi efteråt för en trevlig picknick i gröngräset och därefter en podengopromenad.
Härligt väder och jättefin fin miljö, Mozart och hans matte Jonna guidade oss på en trevlig slinga. Roligt var det också att kennel Tizzel från Borås var med på promenaden med sina vovvar.

Tack Anna Gunnarsson som höll i picknicken och Jonna Philipsson som tog oss med på en härlig promenad!

Till galleriet

 

Kärsön, Stockholm 11 juni 2017

Det blev en härlig avslutningsträff idag innan semesteruppehållet. 9 små och en stor podengo samt två whippets, och en gäng glada hussar och mattar! Vi utbytte erfarenheter och kunskap om utställning, fästingmedel, Lure Coursing, djurförsäkring, semestra med hund mm, och knöt nya kontakter för att hjälpas åt om fler vill prova på Lure Coursing – precis så som vi vill att träffarna ska fungera.

Efter att Helene, Max och Jollen guidat oss på en härlig promenad på Kärsön avslutade vi med trevlig lunch/fika tillsammans på Brostugan.

Stort tack Helene Ranow för en härlig podengoträff!

Till galleriet

 

Hunderbanan, Norrtälje 3 september 2017

En riktigt rolig och uppskattad aktivitetsdag på Hunderbanan i Norrtälje. Kul anläggning i form av olika stationer som kräver fokusering, ibland balans och stundom mod av vovvarna. Allt placerat i vacker skogsmiljö.

Ett väldigt trevligt värdpar som tog emot oss, soligt väder och roliga utmaningar på banan. Allt avslutades med en gemensam fika i solskenet.

Stort tack Kristín Kristvinsdottír som föreslagit och bokat dagens roliga träff! Hit kommer vi absolut igen.

Till galleriet

 

Podengopromenad för Hundstallet 23 september 2017

Återigen en promenad till förmån för Hundstallet. Denna gång ett något gråare väder men ändock en tapper trupp som travade på längs den vackra slingan. Efteråt blev det gemensam fika vid målgången.

Stort tack till er som kom idag!

Till galleriet

 

Hovdala, Hässleholm 24 september 2017

Till dagens podengoträff i det vackra bokskogarna vid Hovdala kom det 22 tvåbenta och 22 fyrbenta. Det blev först en härlig promenad och sedan åkte gruppen ner till Finjasjön där det blev mingel och trevliga samtal runt grillen innan det var dags för vovvarna att få springa runt i hundhagen. Alla var nog både trötta och nöjda efter dagen.

Alltid lika trevligt ordnat, och alltid lika fina bilder av vårt ombud i Skåne, Kristina Rosell, med podengopojkarna Heikki och Samu!

Till galleriet

 

Vivans Lekpark, Tungelsta 14 oktober 2017

Det måste bara vara så att även vädergudarna gillar våra podengoträffar! Det har hänt flera gånger, och idag lagom tills vi kliver ut i den stora hundlekparken så spricker det upp och blir fint väder. En härlig lekpark var det tycker vi, en kombination av hage, skog och lekplats med möjlighet att stärka hundarnas självförtroende på lite olika träningshinder.

Idag kom det några nya podengovänner, lilla Lucy samt en lite större Banjo med sina familjer, jättetrevligt att träffa er. Och så fick vi även trevligt besök av en familj som är nyfikna på rasen och ville träffa några podengos. Vi hoppas att ni snart har en egen liten podengo.

Tack alla som kom idag, och stort tack till Lisa Bergendahl, Zwips matte, som både tipsade om lekparken och bokade denna härliga podengoträff!

Till galleriet

 

Långasand, Halland 21 oktober 2017

Äntligen blev det dags för en första podengoträff i Västra Götaland/Halland där vi nu har fått vårt fina ombud Maria Cronqvist. En liten trevlig grupp blev det som promenerade vid natursköna Långasand strax söder om Falkenberg idag.

Vi hoppas på fler träffar och att fler uppmärksammar att vi nu har ett ombud för träffar i Västra Götaland/Halland.

Tack Maria för trevligt ordnad promenad idag!

Till galleriet

 

Bälinge, Luleå 21 oktober 2017

Det är så härligt att podengoträffarna också kan användas för att nya familjer som funderar på en egen liten hund kan komma och träffa rasen. Så här skrev Lilian Larsson som höll i träffen tillsammans med Maria Samuelsson;

”Idag var det en podengodag. Podengovänner från närområdet träffades här hos oss. Tur med vädret är ingen överdrift. Härligt solsken om också lite kyligt. Efter att ha samlats så gick vi en promenad med hundarna och avslutade med att Karamell fick gå ett kort viltspår som jag lagt ut under morgonen. Sen träffades vi i värmen i köket och fikade tillsammans och pratade podengo hur mycket som helst.
En trevlig stund med Charlotte, Maria, Elisabeth med barnbarn, Maggan och så också Tina med familj som kom och ville bekanta sig med rasen.
Våra hundar fick också en del ”sponsorpresenter” från Maggan och Elisabeth. Det tackar dom för.”

Varmt tack Lilian Larsson och Maria Samuelsson som höll i dagens trevliga träff!

Till galleriet

 

Adventsträff i Haninge Hundhall 2 december 2017

En mysig adventsträff blev det i Haninge Hundhall idag.
Vi började med att Texas med matte Sara Karlsson Schoultz och Hasse med matte Erika Karlsson visade lite agility de lärt sig under höstens grundkurs – så duktiga de är!

Sen blev det gofika med glögg och julgodis innan vi andra också provade på banan med våra podengos, det är verkligen roligt att ha en aktivitetsträff. Vi passade också på att visa små konster och trix som vi har smygtränat lite på hemma, exempelvis ”spela död”, ”high five”, ligg och kryp, stå fint osv.

Tack allihop för en rolig adventsträff i dag!

Till galleriet