Podengoträffar 2018

 

Gärdet, Stockholm den 21 januari 2018

Den här kalla men väldigt vackra vinterdagen blev det en fin podengopromenad på Gärdet, det är ett av favoritstråken för vinterpromenaderna i Stockholm.
Roligt att det kom några nya podengovänner, det är trevligt när vi blir fler som kan sprida vänskap och glädje bland oss som älskar rasen.
Tappra små tassar skuttade på i snön, och några whippetkompisar hängde med på promenaden.

Pekka Nykopp och Kristín Kristvinsdóttir guidade på träffen, och Ola Hedin tog de fina bilderna. Varm tack till er alla!

Till galleriet

 

Badhusparken (Vinterparken) Östersund 24 februari 2018

Uppe i Jämtland räds man inte lite vinterväder, varken två- eller fyrfota. Full rulle under tassarna, så roligt att få sträcka ut över stora härliga vintervidder.
Sen blev det gofika från medhavd ryggsäck, tillsammans ute i Vinterparken. Det är verkligen härligt att se bilderna från dagens träff.

Varmt tack till Agneta Österberg och Mimmi Munkeby, som ordnade allt så trevligt.

Till galleriet

 

Hundöarna Drottningholm, Stockholm 25 februari 2018

Det är så härligt med podengovänner som vill hjälpa till att hålla träffar när man för tillfället befinner sig i podengons hemland Portugal.
Det blev en väldigt trevlig träff i den vackra hundparken Hundöarna på Drottningholm i Stockholm. Också ett av de ställen vi varit på flera gånger.
Fin uppslutning trots det något kylslagna vädret, och träffen avslutades med en fikastund tillsammans på Brostugans café.

Varmt tack till fina Åsa Floderus och Helene Ranow som var värdar för dagens träff!

Till galleriet

 

Frostavallen, Skåne 10 mars 2018

I Skåne har vi vårt fina ombud, Kristina Rosell, som flertalet gånger om året ordnar väldigt trevliga och uppskattade podengoträffar. Den här gången blev det en podengopromenad i härlig natur runt Vaxsjön på Frostavallen utanför Höör. Fint väder, glada podengos samt hussar och mattar med ryggsäckar som travade på under trevliga samtal. Blev en riktig mysfaktor med stopp vid grillplats där elden tändes så att dagens lunch kunde avnjutas ute i det fria. Härligt!

Tack bästa Kristina Rosell, som alltid ordnar så trevliga träffar!

Till galleriet

 

Bälinge, Luleå 25 mars 2018

I Bälinge i Luleå har vi vårt fina ombud, Lilian Larsson, som ordnar mycket trevliga podengoträffar. På självaste våffeldagen bjöd Lilian på våfflor hemma i sitt kök, och gissa vilka som fick slicka grädden från visparna, vi tror att Zcoop, Gosa, Edit, Smulan, Jack, Hasta samt husets hundar Alizza och Karamell var nöjda med dagen.
Här är några av de rader Lilian skrev om träffen: ”Dagens podengoträff i norr bjöd på strålande sol. Blev dock ingen promenad idag då det var svårt att hitta fina promenadstråk p g a den stora snömängden vi har, och att det dessutom kom mer snö igår så alla fina skoterspår har snöat igen. Men…våra podengos fick ändå aktivera sig lite, vi byggde en ”hinderbana” tillsammans på gården med mottot ”man tager vad man haver”. Efter diverse övningar och lek utomhus var hundarna nöjda och vi sökte oss till köket och firade att det är Våffeldag idag.”

Stort tack Lilian för din generositet och trevliga träffar!

Till galleriet

 

Långasand, Halland 8 april 2018

Långasand är en lugn strand i fin natur, den vackra kustremsan med sandstränder är avbruten av klippiga uddar. Ett perfekt ställe för en podengopromenad.
Det finns, vad vi vet, bara ett fåtal podengos i någorlunda närhet till där vårt fina ombud, Maria Cronqvist, bor och ordnar podengoträffar några gånger per år, så ibland blir det bara några få på träffen som ändå uppskattas mycket.

Den här gången blev det 4 podengos, varav medion Stella 6 månader som upptäckte en citronfjäril för första gången, berättade Kristina Rosell som var med på träffen.

Vi och Maria hoppas få se fler podengos, hussar o mattar på träffarna i Västra Götaland / Halland framöver. Tack för en fin träff i dag Maria!

Till galleriet

 

Promenad för Hundstallet, Stockholm 19 maj 2018

Den 19 maj deltog vi Podengovänner i en hundpromenad på Djurgården till förmån för Hundstallet. För varje ekipage som deltog skänkte arrangören pengar till Hundstallet som gör ett fantastiskt jobb för hemlösa hundar.
Den här gången var det Cocos, Timon, Hasse, Billy och Fidde som deltog. Underbart väder och en fin promenadslinga som inbjöd till ett svalkande bad för vovvarna. Dagen avslutades med en trevlig lunchpickning i gröngräset på Djurgården.
Tack för en härlig dag och varmt tack till Cocos matte Malin för fina bilder!

Till galleriet

 

Podengopromenad i vackra Landskrona 2 juni 2018 

En strålande vacker och varm sommardag blev det en podengopromenad i Hilleshögs dalar/Glumslövs backar, strax norr om Landskrona.Det blev en lite kortare promenad anpassad efter värmen, men desto mer badande för hundarna och en fika på stranden med massor av trevligt prat som vanligt.

Catarina Persson och Anne Persson ordnade dagens fina träff, och Kristina Rosell tog de härliga bilderna. Varmt tack till er alla!

Till galleriet

 

Sköndal, Stockholm 30 juni 2018

Det blev ett härligt gäng på sommarträffen i Stockholm, några hade åkt ända från Uppsala respektive Norrtälje! Flera nya podengovänner anslöt, idag var det Bosse från Luleå med matte Anita och dotter, Ginger från Uppsala med matte Carmen och lillhusse, samt medion Hador från Stockholm med matte Irma. Vi hoppas ni alla kände er varmt välkomna.

Dagens träff blev två sköna promenadrundor i Stora Sköndals vackra område och svalkande bad för vovvarna. Det blev också en trevlig picknick i gräset där vi hade ordnat en liten quiz, ”gissa logotyper” kopplade till hundvärlden. Efter en liten prisutdelning blev det fri lek i hundgården en stund.

Varmt tack till Åke Esperi som tog de fina bilderna idag!

Till galleriet

 

Hundgårdarna Finjasjön, Hässleholm 13 juli 2018

Ännu en mycket uppskattad podengoträff i Skåne! I det naturfina området vid Finjasjön finns två stora härliga hundrastgårdar där fyrfotingarna kan få springa fritt och busa. Här följer några av Kristinas ord från träffen.

”Podengoträff i Skåne. Oj vad roligt det var att träffas idag. Trots åska och lite regn så kunde hundarna busa runt i hundhagarna. Tror att denna träff var den absolut tystaste vi någonsin haft, nästan inget skällande alls. De verkar vara riktigt bra kompisar. Det blev ingen promenad men det tyckte vi inte gjorde något, fikastunden missade vi ju inte”

Tack snälla Kristina Rosell för både trevlig träff och jättefina bilder!

Till galleriet

 

 

Långholmen/Tantolunden, Stockholm 22 september 2018

Tänk vilket härligt väder det blev trots att dagen började med regn och blåst. 17 st fyrbenta med hussar, mattar, småhussar och småmattar kom idag, Rocky, Hasse, Evita, Charlie, Oprah, Poppy, London, Lucy, Billy, Cocos, Pepsi, Kenzo, Svea, Pyret, Pysen, Hugo och Timon. Några av dem för första gången.

Lisa och Olle guidade oss på en underbar slinga i Tantolunden/Långholmen i vårt vackra Stockholm och vid Bellmanhusets café stannade vi för trevlig fikastund tillsammans i trädgården innan vi Hervor guidade oss tillbaka utmed vattnet.

Dagens värdar var Lisa och Olle Jiman, medan Bert-Åke Byqvist och Åke Esperi tog de fina bilderna. Stort tack till er alla!

Till galleriet

 

Bälinge, Luleå 21 oktober 2018

Från en höstträff i Bälinge skriver Lilian bland annat så här:

”Alltid lika trevligt för våra hundar och även oss att få umgås. Idag saknade vi Maggan och Elisabeth som var på annat ”uppdrag”. Men vårt gäng utökades idag med Anita och dottern Therese. Sex stycken podengos fick springa av sig på vår gård först och sen en sväng till skogen. Charlotte med Jack och Edit, Anita med Bosse och Smulan och så Karamell och Alizza.
Som vanligt avslutade vi med fika och en trevlig pratstund.”

Vi är så tacksamma att vi har Lilian Larssons som ordnar alltid lika uppskattade träffar för podengovänner högt upp i norr!

Till galleriet

 

 

Söderåsen, Skåne 25 november 2018

Vill man delta i en podengopromenad i oslagbar natur är Skåne definitivt ett bra val. Vårt ombud Kristina Rosell växlar mellan många vackra miljöer för podengoträffarna hon ordnar. Den här dagen blev det Söderåsen, ett urbergshorst och nationalpark, där Skånes högsta punkt, 212 meter över havet, finns.

Underbar natur, solen som kikade fram mellan molnen, trevliga podengovänner och fina podengos, samt ett perfekt fikaställe med härlig utsikt.

Tack Kristina för dagens härliga träff och fina bilder!

Till galleriet