Podengoträffar 2019

 

Vinterpromenad, Vinterviken 12 januari 2019

Till årets första podengopromenad kom det 13 glada podengos, varav två hade med sig sina stora syskon i form av två vinthundar respektive en Shiba.
Några podengovänner vi inte sett på länge dök upp, liksom några som kom för första gången, så roligt att träffa er alla!

Promenad i fin vintersol och sedan en trevlig fika vid Vintervikens café. Som vanligt blev det mycket härligt podengoprat, det är så bra att vi kan dela erfarenheter och tips med varandra.

Lite roligt var det också med den uppmärksamhet vi fick från mötande när vi kom promenerande med vårt härliga gäng podengos, eller satt och fikade. Frågor om vad det var för ras, kommentarer som ”Åh vilka gulliga hundar!”, en familj som blev så tacksamma över att deras lilla barn fick komma fram och klappa Billy och Zwip, och så vidare. Så helt klart är att vi gör vi bra reklam för rasen under våra träffar.

Tack alla som kom, och stort tack Hugo med matte Hervor som var dagens guider!

Till galleriet

 

Promenad i Åkershov 23 februari 2019

Oj vad vi tycker om dessa underbara podengoträffar!

Idag kom det 21 fyrfotingar med hussar/mattar. Flera nya podengovänner samt några som kommit för att träffa rasen inför ett eventuellt valpköp. Tyvärr var det riktig isbana i skogen så promenaden fick bli lite kortare än tänkt, men så jättetrevligt umgänge och många härliga samtal.
Dagens podengoträff avslutades med en lång och trevlig fikastund tillsammans på café Blomma.

Tack allihop för en trevlig dag! Det är nog både hundar och hussar/mattar som sovit middag en stund efter träffen.

Ett speciellt tack till Anita Declercq med Timon och Malin Reinholds med sin Coco som guidade oss!

Till galleriet

 

Rövarekulan, Rolsberga i Skåne 23 mars 2019

Nu har vi ”lekt rövare” i naturresarvatet Rövarekulan.

Tack alla som kom på träffen idag, lika trevligt som alltid. Vi brukar ha tur med vädret och det hade vi idag också. Härlig natur, lite geggigt på vissa ställen men vad är väl det för detta gäng. Som vanligt är det svårt att få alla 2-benta att titta mot kameran på samma gång, så det fick bli 2 gruppfoton. Vitsippor och Blåsippor hittade vi samt Ramslök. Nu hoppas jag att ni alla får njuta av en härlig vår tills vi ses nästa gång.

Hälsningar Kristina med Samu och Heikki.

Tack till Kristina Rosell med Samu och Heikki för att du ordnar dessa underbara skogspromenader!

Till galleriet

 

Podengopromenad i Stockholm, Djurgården 5 april 2019

En solig och trevlig podengoträff blev det i Stockholm idag. Familjen Lindström, som kommit för att träffa rasen, guidade oss på en jättefin promenadslinga ute på Djurgården, över ängar, längs med vattnet och i skogen. Som alltid många trevliga samtal och fina podengos (och en vacker shiba respektive whippet följde med). Riktigt roligt att vi fick tre medio med oss idag också. Vi avslutade med en mysig fika i solskenet, där Anna, Jane Patrik Lindström generöst bjöd både på kaffe och sitt nybakade fikabröd.

Tack för en jättetrevlig träff!

Till galleriet

 

Podengoträff Waldemarsudde, Stockholm 5 maj 2019

Vi säger det igen….vädergudarna verkar gilla våra Podengoträffar. På Djurgården i Stockholm blev det en promenad utmed vattnet, fin natur och spännande för vovvarna att se en vacker ruvande svan så nära. Sen blev det bus i den stora hundgården samt en fika i gröngräset. En alltid lika trevlig podengoträff i härligt vårväder!

Tack Pekka Nykopp för guidningen och en trevlig träff!

Till galleriet

 

Vårträff i Bällinge, 5 maj 2019

Så här skrev Lilian Larsson om podengoträffen idag:
”Podengoträffen i Norrbotten såg ut att bli en snöig tillställning när vi vaknade på morgonen. Men innan alla hade samlats så hade den mesta snön tinat bort och även om det var lite kyligt så spred sig värmen i goda vänners lag och med trevliga hundar som umgås med varann på ett bra sätt. Idag träffades 13 podengos på vår gård i Bälinge och två vovvar av annan ras. En enkel agilitybana byggdes upp och den som ville kunde prova på nosework. Promenaden på skogsstigarna får vänta, då snön ligger kvar delvis och det är väldigt blött. Dessutom hade vi fyra små valpar som inte ännu kan vara med på promenaderna. Valparna fick umgås och leka tillsammans i en egen inhägnad del av tomten. Efter de olika övningarna var det dags för fika. Och inte vilket fika som helst… Elisabeth hade med sig en helt underbar cheesecake som vi nu alla har fått receptet på. Tack för en härlig träff… Maggan med Zcoop och Bixi, Elisabeth med Gosa och Hazta, Charlotte med Jack och Edit och lilla Lykke, Ingrid med Poppe och Pia med Leo och Anita med Bosse och Smulan. Sen var Alizza, Karamell och Raffa med förstås och min dotters Kakan.”

Tack Lilian för en fint arrangerad träff för podengovänner i norr!

Till galleriet

 

Podengopromenad i Hovdala, Hässleholm, 25 maj 2019

Så här skrev Kristina Rosell om podengoträffen idag:
”Oj, oj vilken träff vi fick idag!
Många hundar hade kommit till Agrias hundpromenad och även vi anmälde oss men gick sen lite som vi själva ville.
Promenad i härlig bokskog med kära vänner, kan ju knappast bli bättre. Tack alla som kom idag och tusen tack för den fina buketten och presenten jag fick!
Detta är ju min sista dag som ombud för PFS men absolut inte sista gången vi är på Podengopromenad. Skulle någon ha vägarna förbi Hässleholm så är det bara att höra av sig om ni vill träffas ute i skogen eller kanske i hundhagarna vi har här vid sjön.
Som bonus fick vi träffa Heikkis kullbror Kari idag, han var anmäld till Agrias promenad så det var verkligen en överraskning.

Önskar alla en härlig sommar!
Kram från Kristina, Heikki och Samu

Idag har vi fått lite hjälp att tacka av Kristina. Stort Tack igen Kristina för ditt stora och fina engagemang under åren!

Till galleriet

 

Podengopromenad i Östersund, för hundstallet 25 maj 2019

Mimmi Munkeby och Agneta Österberg skrev så här om podengopromenaden idag:

”Hej Podengovänner!
Här kommer en hälsning från Jämtland, Östersund. I dag passade vi på att träffa fler Poddar när det var dags för Agrias hundpromenad för hundstallet. Det blev 6 poddar som fick träffas. Vi promenerade 4 km runt Ändsjön i lagom hundvänligt väder 8 gr och växlande molnighet. Här kommer några bilder.

Ha en fortsatt trevlig helg på er alla härliga Podengofriends.”

Tack Mimmi och Agneta för fina bilder och trevlig hälsning från Agrias promenad!

Till galleriet


 

Picknickpromenad i Gustavsberg, Värmdö 15 juni 2019

Det blev en riktigt härlig sommarträff ute på Värmdö idag! Hundarna sprang glatt på promenaden genom skog och mark, och några av dem passade på att bada då vi kom fram till den fina sjön där vi stannade en stund. Sen en promenad tillbaka hem till Sara där vovvarna fick springa och leka på tomten medan tvåbenta avnjöt grillad korv och gott fikabröd, som familjen Schoultz så gästvänligt bjöd på. De som var med idag var Jussi, en ny bekant för mig, med matte Eva och husse Ingemar, Lena med Cookie, Isabelle och Anders med Thiago och Odd, Lena med Mio, Erika med Hasse, jag med Billy och så förstås dagens värdar Sara, Kenneth, Frida och Lukas med Texas.

Tack för en jättefint ordnad podengoträff idag Sara med familj! En riktig toppendag med som alltid trevliga samtal och glatt umgänge! 

Till galleriet

 

Podengoaktivitet på Hunderbanan 16 juni 2019

Bilder från dagens podengoträff på Hunderbanan, en aktivitetsbana där hundarna bland annat får testa sin balans och sitt mod.

Dagen bjöd på ljuvligt väder, duktiga vovvar, hussar och mattar på banan, en myslunch i trädgården och som alltid på fin vänskap och härliga samtal. Tack till er alla som kommer på podengoträffarna, det är ni som gör det så roligt att fortsätta med dem!

Till galleriet

 

Podengoträff i Käglinge, Skåne 4 augusti 2019

En härlig podengopromenad i Käglinge rekreationsområde utanför Malmö! Så mycket bus att det var svårt att fånga alla deltagarna på bild samtidigt. Roligt att det kom en lite långväga podengovän från Söderköping, Hedvig med matte Katarina. Från vänster: Hedvig, Gilbert, Frank, Muffin och Julle.

Tack till Fredrik och Ida Viola med lilla Muffin, som höll i dagens trevliga träff!

Till galleriet

 

Podengoträff Tyresta , Stockholm 21 september 2019

En härlig promenad i stålande väder på skogslingan runt sjön i Tyresta By / Nationalpark, och en mysig fikastund i gläntan vid vattnet. Som alltid lika trevligt umgänge och härliga samtal. Extra roligt att det idag kom några nya – sötnosarna Qiwi, Hemingway och Leia med hussar och mattar, vi hoppas ni alla kände er varmt välkomna.

Stort tack till Erika Bjureby Saldes som var dagens promenadguide!

Till galleriet

 


 

Podengoträff i Skåne, Torup 16 november 2019

Tre tappra Podengos ute i Torup. Först lite uppehåll, men sen kom regnet. Nöja men genomblöta längtade alla, Fredrik Tim Larsson och Pernilla, hem till soffan.

 

Tack Fredrik med lilla Muffin, som trotsade vädret och höll er podengoträff!

Till galleriet

 


 

Podengoträff i Stockholm, Åkeshov 7 december 2019

Här kommer några bilder från dagens Podengopromenad i Åkeshov, Stockholm. Flera nya kom det idag, några med valp, några med sitt fyrfota barnbarn, och några som funderar på om podengon kan vara deras kommande ras, jättetrevligt att träffa er alla!

Stort tack till Björn och Anna-Karin med lille Olle som var dagens promenadguider, riktigt trevlig promenadslinga ni valt

Till galleriet