Om Podengo Friends

Vänskap, glädje och samverkan

 

Välkommen till Podengo Friends Swedens hemsida.

 

Podengo Friends Sweden är en privat Facebookgrupp för oss som har en Podengo Português, funderar på att skaffa rasen, och vill lära sig mer om den.

Gruppen startades med syftet att sprida vänskap, glädje och samverkan mellan oss som älskar denna hundras. Detta genom en ödmjuk attityd på gruppsidan samt de podengopromenader och andra aktiviteter som ordnas. Vi hoppas också kunna förmedla en del tips, råd och information om rasen. Även om vi själva ”bara” är vanliga hundägare så finns en mängd kunskap hos de uppfödare med flera som är medlemmar i gruppen.

På Facebooksidan är Podengovänner som är medlemmar i gruppen varmt välkomna att skriva inlägg, dela med sig av bilder, berättelser, frågor, tips mm om rasen. Du som gör en förfrågan om att få gå med i gruppen måste besvara ett antal frågor innan beslut om insläpp, detta för att vi bland annat vill skydda gruppsidan och dess medlemmar från SPAM, reklam mm.

Då insläpp beviljats vill vi att du börjar med att läsa nedanstående beskrivning och policy för gruppen.

Sidan har vi öppnat för oss med denna ras, och vår ambition och syfte är att sprida vänskap, glädje och samverkan mellan oss. Vi har en ödmjuk, vänlig och stöttande attityd och accepterar inte inlägg som är nedlåtande, mästrande, sarkastiska eller liknande, dessa förbehåller vi oss rätten att ta bort direkt. Vi förbehåller oss även rätten att välkomna, respektive utesluta, medlemmar genom en dialog och bedömning vi gör utifrån gruppens syfte.
Vi välkomnar bilder och inlägg från både uppfödare och oss ”vanliga” podengoägare, och har inget förbud mot att valpkullar eller omplaceringar visas på vår Facebook- eller hemsida.

Podengo Friends Sweden är en sluten grupp för att de som är med i gruppen ska känna sig trygga med att dela sina bilder, ”ventilera”, be om hjälp, fråga om råd mm utan att detta sprids, därav är det INTE tillåtet att dela/kopiera/sprida inlägg, bilder och kommentarer utanför gruppen utan godkännande från admin och/eller berörda personer.

Vi är en privat och oberoende grupp som haft ett flerårigt nära samarbete med Svenska Podengo Portuguêsklubben tidigare. Numera verkar Podengo Friends Sweden via vår egen Facebook och hemsida.

Företag som vill annonsera på sidan måste föst kontakta admin för godkännande. Däremot är det ok för gruppens medlemmar att tipsa om hundbutiker, hund-/ägarkurser, hundaktiviteter och så vidare.

Jag som administrerar Podengo Friends Sweden heter Bert-Åke och startade gruppen tillsammans med min hustru Gunela för några år sedan. Vi har en strävhårig liten Podengo Português, Tizzel Ebbe Easter Cauldron ”Billy”. Sedan Billy kom in i vårt liv 2014 har vi fått vara med om så många härliga möten med nya tvåbenta och fyrfota vänner. Värmen och gemenskapen från dessa möten vill vi gärna sprida vidare till andra som älskar denna ras. Genom Podengo Friends Sweden hoppas vi kunna göra det tillsammans med våra podengovänner i gruppen.